Experienta Dr. Stan in operatia de rinoplastie

Rinoplastia presupune imbunatatirea caracteristicilor estetice ale nasului cu obtinerea unui raport armonios intre acestea si restul fetei. Interventia de rinoplastie estetica face parte din tabloul complex denumit "chirurgia profilului", alaturi de marirea buzelor si implantul de barbie, si realizeaza un contur armonios si echilibrat al fetei.
 
Chirurgia nasului este extrem de complexa datorita:
celor 3 tipuri de tesuturi (mucoasa, cartilaj si os)
orientarii tridimensionale (in 3 planuri)

Principiul de baza presupune:
• a modela un nou schelet osteocartilaginos
• de a obliga pielea sa se muleze pe noua forma
• de a consolida structura nou creata
• de a indeparta cantitati mici de cartilaj, os sau piele
• a indrepta la nevoie a septului nazal

​Operatia se efectueaza sub anestezie generala, necesita o internare de 24-48 ore, iar incizia este invizibila fiind facuta in interiorul nasului.
 
Postoperator va exista pe nas un bandaj extern ("splint"), cu rolul de protectie si stabilizare a noii forme, care va fi indepartat dupa 7 zile.
Rinoplastia nu este o operatie dureroasa, ci una cu disconfort, pentru ca timp de 7-10 zile veti avea fata umflata, ochii invinetiti si nasul complet infundat.

Rezultatul va fi vizibil imediat (la 1 saptamana), dar va continua sa se amelioreze semnificativ in primele 4-6 saptamani.

Rezultatul definitiv va fi evaluat dupa 6 luni – 1 an de la operatie, chiar mai mult in cazul varfului nazal, unde pielea este mai groasa.
Spre deosebire de alte operatii estetice, in cazul rinoplastiei, aspectul final obtinut are caracter definitiv.